Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Bekijk de projecten waarop gestemd kan worden. 

Sport en spel zandbak

Vat je project kort samen.

Op de grote wei vol speelnatuur naast VBS De Toverboom dromen we van een omboorde zandbak van 5 op 10 meter met parelwit zand uit onze Kempen. Door de omvang van de zandbak kan deze multifunctioneel gebruikt worden door groot en klein. De zandbak is er niet enkel voor de schoolkinderen, maar wordt toegankelijk voor alle buurtbewoners en jeugdbewegingen!

Foto

Geef een uitgebreide beschrijving van je project:

We dromen van een omboorde zandbak van 10x5 m met parelwit zand uit onze kempen. Door de omvang van de zandbak kan deze multifunctioneel gebruikt worden door groot en klein.

We willen deze mooie groene speelzone die het nu al is uitbreiden zodat nog meer mensen de weg vinden naar dit idyllisch stukje natuur. Het kan fungeren als ontmoetingsplaats waar ouders gezellig kunnen genieten van hun spelende kinderen. Jonge kinderen worden gestimuleerd in het sensorisch spel. Door met zand, water, modder te spelen leren kinderen omgaan met verschillende texturen. Ze ontwikkelen hun fijne en grove motoriek, oog-handcoördinatie, creativiteit en fantasie. Met je handen en voeten in het zand (natuur) spelen werkt ontprikkelend en brengt rust. Voor de oudere kinderen kan deze zandbak voldoening brengen om in te sporten.