Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Bekijk de projecten waarop gestemd kan worden. 

Groene verbinding

Vat je project kort samen.

Van Holven (deel tussen Merelstraat en station) een groenere en aangenamere straat maken waar ruimte is voor ontmoeting en gesprek. De geveltuintjes en de boomspiegels vragen om meer bloembollen en plantgoed. Zitmeubilair zou uitnodigen om elkaar te ontmoeten. Klimplantgeleiders in boogvorm kunnen het wegbeeld beïnvloeden en het autoverkeer vertragen.

Foto

Geef een uitgebreide beschrijving van je project:

Onze buurt situeert zich in de straat Holven, meer bepaald van aan het station tot de Merelstraat.

Recent werden we weerhouden voor het Tuinstratenproject waarna we al snel en enthousiast begonnen zijn met het wippen van tegels en het aanleggen van geveltuintjes.

Maar daarmee zijn we nog niet waar we willen uitkomen: een groene en aangename straat waar ruimte is voor ontmoeting en gesprek waardoor de sociale cohesie versterkt wordt. De geveltuintjes en de bestaande boomspiegels vragen om nog meer bloembollen en plantgoed om het gewenste effect te bekomen. Ook hebben we een ruimte ter beschikking waarop zitmeubilair zou uitnodigen om elkaar te ontmoeten. Dat kunnen vanzelfsprekend buurtbewoners zijn, maar evenzeer voorbijgangers of fietsers die even halthouden. Want wij zijn een fijne buurt voor wie er woont. Maar ook gastvrij voor wie er passeert.