Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Bekijk de projecten waarop gestemd kan worden. 

Groene Doelen

Vat je project kort samen.

Het grasveld tussen de school Sint Aloysius en de sporthal De Doelen verdient een opwaardering tot een groene ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners, de leerlingen van de school, de St.-Aloysiusscouts, … Te midden van de stad kan het grasveld uitgroeien tot een buurtparkje dat een oase van rust en groen biedt om te ontspannen, te spelen en elkaar te ontmoeten.

Foto

Geef een uitgebreide beschrijving van je project:

Tussen de school Sint Aloysius en de sporthal De Doelen ligt een behoorlijk groot grasveld. Dit grasveld wordt tijdens de schooluren al gebruikt door de leerlingen van onze school: LO-leerkrachten zetten onze leerlingen er aan tot beweging, tijdens middagpauzes kunnen de leerlingen er rustig ‘chillen’, andere leerkrachten gebruiken het voor groepsbindende activiteiten of geven er hun les, … Buiten de schooluren staat dit grasveld ter beschikking van de buurt. We merken dat dit door de Gelenaar wel wordt gebruikt, maar nog eerder beperkt.

Zowel voor de Gelenaar, voor de bezoekers van de sporthal als voor de leerlingen van onze school is het een meerwaarde als dit grasveld te midden van de stad kan opgewaardeerd worden tot een groenere rustzone waar tegelijk nog voldoende ruimte is om te sporten. Door het aanplanten van bomen (creëren van gezelligheid – schaduw – zuurstof - …) en het toevoegen van hang- en zitbanken willen we de gezelligheid, uitstraling en aantrekkingskracht van dit grasveld en de buurt verhogen.

Daarnaast kunnen de leerlingen van Sint-Aloysius ervaring opdoen in het uitvoerende werk: bijvoorbeeld ondersteunen bij het plaatsen van de banken, het planten van de bomen en eventueel ook bepaalde onderhoudswerken. Dit alles uiteraard binnen de voorgeschreven veiligheidsnormen.