Mobiliteit

Maak een kiss & ride aan de muziekschool door de fietsenstalling naar de binnenkoer te verplaatsen en de paar parkeerplaatsen die er zijn op te offeren. Maak een extra kiss & ride op het eerste deel van de parking voor het Stadspark.

Iedereen staat met zijn wagen stil voor de muziekschool om zijn kind af te halen wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Iedereen zegt die wagens moeten daar niet staan ze moeten maar ergens parkeren als ze hun kind willen afhalen. Probleem is dat er nergens parking is. Voor het Stadspark en tot halverwege de Stationstraat staat alles vol. Straat van het Atheneum staat vol door avondschool. Er is gewoon geen mogelijkheid om te parkeren. Het 2de deel van de parking voor het stadspark (na poort hotel tot aan nachtwinkel) zou idealiter enkel gebruikt worden door klanten van de handelaars (broodjeszaak en tatoo shop). Van het eerste deel voor het Stadspark (muziekschool - poort hotel) zou men ook een kiss & ride kunnen maken. Idem net voor de muziekschool als men het voetpad verlegd, de fietsenstalling naar de binnenkoer verhuist en de parkeerplaatsen opoffert.

Reacties
  • Jens VA

    ongeveer 2 jaren geleden

    ken het probleem, maar waarom niet parkeren op de Werft of parking Nieuwstraat met gratis halfuurtje ? is 200m gaan een probleem ? een kiss-and-ride heeft als nadeel dat er extra uitwijkmaneuvers gebeuren bij in- en uitrijden welke potentieel gevaarlijk zijn voor achteropkomende fietsers of auto's...

  • Johan M

    ongeveer 2 jaren geleden

    Ben deels akkoord met dit idee, alleen zal de kiss en ride zone door sommigen dan gebruikt worden als permanente parkeerplaats. Veel van die auto's die in de Stationstraat stationeren, staan daar bvb ook al om 18:20 terwijl de les tot 18:30 duurt. niks zo gemakkelijk als iets later te komen zodat je kind al buiten staat en gewoon kan instappen. Maar dan mogen sommige kindjes niet van "suiker" zijn natuurlijk. Laat de politie daar wat meer controleren en beboeten, het zal dan wel een stuk beter zijn.