Goed bereikbaar, beperkt doorrijdbaar

Nieuwstraat: waarschijnlijk gevaarlijkste straat van Geel centrum. Veel doorgaand verkeer. Parkeren en stilstaan op de weg toegestaan = gevaarlijk slalomparcours. In-en uitrit parking. Pallo wordt volgebouwd.

Nieuwstraat: waarschijnlijk de gevaarlijkste straat van Geel centrum. Ook in het nieuwe plan geen oplossing. Nog steeds veel doorgaand verkeer. Auto's en vrachtwagens mogen parkeren en stilstaan op de weg, waardoor het een gevaarlijk slalomparcours wordt voor fietsers (2 richtingen), doorgaand verkeer auto's, in en uitrit parking Nieuwstraat, inrit Pallo (die wordt volgebouwd met appartementen, enkel toegankelijk via Nieuwstraat), voetgangers die oversteken, … Dus één toegang voor parking Nieuwstraat via kollegestraat. Als je in de Doelenstraat de rijrichting omkeert en openstelt voor doorgaand verkeer als doorsteek van Rozendael naar Kollegestr. ontlast je de Nieuwstraat van doorgaand verkeer vanuit Holven (grootste centr.-parochie). Via Kollegestr. en Pastoor v. Neylen kunnen zij dan terug naarHolven. Verbod op parkeren en stilstaan en herinrichting die het autoverkeer remt voor de veiligheid fietsers en voetgangers ontbreekt dus nog in dit plan.

Reacties
  • marcel l

    ongeveer 1 jaar geleden

    Nieuwstraat parking afsluiten oké. Maar zoals je het voorstelt, belast je de Kollegestraat veel meer. Door de Doelenstraat om te keren en verkeer toelaat. verschuift het verkeer ook naar de Kollegestraat. Doelenstraat zou ik zo laten. En Kollegestraat één verkeersrichting maken vanaf de Diestseweg. Zodat het meeste verkeer weg rijd van de school in de Kollegestraat.